Balkansko Prvenstvo - Kiseljak, Bosna i Hercegovina

, TKDSCG

Photo

Minulog vikenda odrzano je Prvenstvo Crne Gore u Taekwondo-u za Juniore i Pionire.

Obavjestavamo Vas da je predhodna dva dana taekwondo reprezentacija Crne Gore učestvovala na Balkanskom Prvenstvu koji je održan u Bosni i Hercegovini, Kiseljak.

Od sedam takmicara osvojeno je 5 medalja, jedna zlatna, jedna sreberna u borbama i 3 medalje u formama, jedna srebrna i dvije bronzane.

Danilo Spasojevic +65kg postao Balkanski Prvak u konkurenciji kadeta koji je sa 4 pobjede stigao do zlatnog odlicija. Milo Jakovic -63kg u konkurenciji seniora do srebra je stigao dobivsi tri borbe a u borbu za prvo mjesto izgubio od reprezentativca Turske

U formama nastupao je Fikret Dushku u konkurenciji seniora zauzevsi trece mjesto, takodje srebro je osvojila Medina Kanaqeviq u konkurenciji juniora dok je Bojan Vladisavljevic osvojio srebrenu medalju u konkurenciji kadeta. I pored toga sto nismo imali posebne pripreme za Balkansko Prvenstvo izabrani takmicari postigli su zavidan rezultat po rijecima selektora za juniore i kadete Fikreta Dushkua, koji je ujedno vodio tim na prvenstvo.

Posebno je iznenadio mladi takmicar Danilo Spasojevic cime je skrenuo paznju na sebe i racunacemo na njegove rezultate u buduce.

Milo Jankovic takodje bio na zavidnom nivou jedino je u finalnoj borbi protiv turcina izgubio koncentraciju.

 

A- A A+
Scroll To Top